Ustvarjalci

V zadnjih letih smo v okviru našega društva posneli in uspešno predstavili več neodvisnih filmskih projektov. Tako sta se naša filma KOLESARJI V TEMI in KOLEGA (režija: V. Rovšnik) uvrstila na Festival slovenskega filma v Portorožu (FSF 2012 in 2014). Vsako leto se s svojimi filmi uvrščamo v redni program Grossmannovega festivala filma in vina v Ljutomeru. Leta 2016 smo na tem filmskem festivalu s kratkim filmom SAMARITAN (režija: V. Rovšnik) osvojili glavno nagrado v sekciji Mala delavnica groze.

V začetku aprila 2016 smo v KUD-u ZRAK začeli snemati nov celovečerni film OTO ter ga dokončali in predstavili maja 2018. Film je postal velika pomurska uspešnica, do danes si ga je ogledalo več kot 15 000 ljudi. Med drugim je Oto bil tudi najbolj gledani film Grossmannovega mednarodnega filmskega festivala 2018 v Ljutomeru. Zavoljo odličnega odziva publike, smo se v ekipi odločili, da posnamemo še nadaljevanje, torej OTO 2.

Vsi filmi, posneti v naši produkciji, se uvrščajo med nizko proračunske projekte, kar pomeni, da večino stroškov snemanja predstavlja pogostitev za sodelujoče na vsakem snemanju, stroški goriva, nočitev, izposoje opreme in rekvizitov ter promocije premiere.Kontakt

RUŠ Projekt Video produkcija