Ustvarjalci

V zadnjih letih smo v okviru društva KUD ZRAK G. Radgona posneli in uspešno predstavili več kot 20 neodvisnih filmskih projektov. Mirne duše lahko rečemo, da smo eno vodilnih pomurskih filmskih društev.

Tako sta se naša celovečerna filma KOLESARJI V TEMI in KOLEGA (režija: V. Rovšnik) uvrstila na Festival slovenskega filma v Portorožu (FSF 2012 in 2014).

Tudi naši kratki filmi so se v zadnjih letih redno uvrščali na pomembnejše filmske festivale, (FSF 2014 – MOŽ, KI JE MOLČAL in NAJSREČNEJŠI DAN B. Sovca, Grossmannov filmski festival 2016 – nagrajeni SAMARITAN V. Rovšnika).

Z vsemi naštetimi projekti vidno vplivamo na kulturni razvoj v naši ožji in širši pomurski okolici. Svoje znanje prenašamo tudi na mlade, saj že vrsto let pomagamo učencem OŠ Apače in OŠ G. Radgona pri snemanju osnovnošolskih filmov.

Naš nov projekt, celovečerni film Oto, vsebinsko pokriva zelo občutljivo tematiko, pomembno za čas, ki šele prihaja, namreč odnos do drugačnosti. Glavni lik v filmu, Oto, bo gledalca popeljal na pot, ko bo le-ta lahko svet videl iz njegovih oči, iz oči nekoga, ki je drugačen ter s tem marginaliziran v družbi. Film Oto je v letu 2018 predstavljal enega izmed redkih pomurskih celovečernih igranih projektov.

Kontakt

Vasja Rovšnik